'S boks', trening koji spaja ples i boks

Vjerujem da znate Stjepana Božića. Naslov svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji osvojio je 4. lipnja 2005. pobijedivši australskog boksača. U Pragu je 2. kolovoza 2007. osvojio naslov interkontinentalnog prvaka u supersrednjoj kategoriji.

I sada se pitate kave to veze ima s plesom. Stjepan Božić je i plesač, radio je s dance grupom E.T.,  a u 7. sezoni 'Zvijezde pjevaju' s Ivanom Banfić osvojio je 7. mjesto. Svoju je umješnost u boksu i plesu Stjepan je spojio u tehniku 'S boks' i ona se uspješno provodi u MoFit centru u Zagrebu.Ritam, temelj plesa i pokreta, nadahnuo je Stjepana da udarce i pokrete boksa stavi u kontekst povezane kretnje i tako stvori i borilačko-plesnu metodu vježbanja koja je naišla na velik odaziv rekreativaca. Boks je postao ples a ples borilačka vještina. Boks kao sport i rekreacija sjajan je ispušni ventil za nakupljeni stres i možda agresiju koja se u nama taloži. Ne želeći, katkada je pokazujemo na neprimjeren način. Ovako uz glazbu i energične pokrete naša se energija usmjerava na dobrobit fizičkoga vježbanja. O boksu govore mnogi filmovi, knjige pa čak i plesne predstave. Svijet je prepoznao neobičnu lakoću kretanja Muhameda Alija i snagu koja ga je krasila.

O Stjepanu morate znati i još nešto vrlo važno. Kao dijete bio je žrtva obiteljskoga nasilja, o čemu je otvoreno progovorio i tako pomogao mnogima osvijestiti taj gorući problem, a njegovi su mečevi posljednjih godina bili humanitarni.

Sve je to preporuka za jedan vrijedan trening koji će vam se sigurno svidjeti: