Dobrotvorni koncert za dječju bolnicu Goljak

Župa sv. Kirina organizira za dječju bolnicu Goljak dobrotvorni koncert. Prihodom će nabaviti prijeko potrebne stolice za rehabilitaciju i terapiju kako bi skrb o djeci s poteškoćama u razvoju bila što bolja.

Župa sv. Kvirina u ovo adventsko vrijeme odlučila je, baš kao i prošle godine, pomoći najslabijima. Djeci s poteškoćama u razvoju i bolnici koja o njima predano skrbi već desetljećima, onoj na Goljaku.

Akcija je započela prodajom adventskih vijenaca u našoj župi, prvom nedjeljom došašća, a nastavlja se kroz cijeli period narednih mjesec dana do samog Božića. Podrazumijeva prikupljanje sredstava od svih aktivnosti koje će se događati u smislu prodaje igračaka, pečenja kolača. Aktivni su svi župljani, školska i vrtićka djeca i njihovi roditelji, kaže Valentina Brzović Rajić.

Ideja o adventskom darivanju Goljaka rodila se još prošle godine. Tada je Danijela Martinović koncertom pomogla u prikupljanju novca za izgradnju kuhinje prilagođene djeci s cerebralnom paralizom. To su posebno prilagođeni stolci koji su rađeni u dogovoru i uz preporuke naših terapeuta. Djeca koja imaju cerebralnu paralizu imaju jak spazam odnosno grč svojih mišića što im često puta onemogućuje pravilo sjedenje ili kada sjede strašno im je teško održavati ravnotežu. I ako ne sjedi ispravno ne može maksimalno sudjelovati u terapiji, rekla je Katarina Bošnjak Nađ, ravnateljica specijalne bolnice Goljak.

Iz svog proračuna bolnica je dosad uspjela kupiti deset takvih stolaca, no treba im još pet. Potrebno im je oko 40.000 kuna. Nemali novac, no nadaju se da će uz pomoć brojnih volontera i prijatelja uspjeti doseći pa i premašiti taj iznos, pa će bolnica moći kupiti i neku drugu opremu.

Dobrotvorni Božićni  koncert održat će se u crkvi sv. Kvirina na Pantovčaku. Hrvatska ima veliko srce. I ovaj je put djeci i bolnici potrebna pomoć, Caritas župe sv. Kvirina računa na nas. Dođite i pružite ruku potpore i pomoći onima - kojima je to najpotrebnije. Djeca to svakako zaslužuju.