Zimski festival palačinki od 17. prosinca na Trgu bana Jelačića

Treće hrvatsko izdanje Festivala palačinki, koji se drugi put održava u Zagrebu, a prvi put u zimskom adventskom izdanju pod nazivom Zimski festival palačinki održat će se od 17. do 30. prosinca u Kongresnom centru hotela Dubrovnik na Trgu bana Jelačića.

U 14 dana od 10 do 23 sata na prvom Zimskom festivalu palačinki će se predstaviti poznate zagrebačke palačinkarnice s bogatom ponudom palačinki, fritula, kolača, sladoleda, slanih i slatkih delicija, slastičarnice s prodajom torti, kolača, muffina, čokoladnih srca, pralina, prodaja božićno-novogodišnjih poklona, igračaka za djecu, društvenih igara, OPG prodaja hrvatskih domaćih delikatesa poput suhomesnatih proizvoda, prirodnih sokova, poznate hrvatske vinarije i prodaja rakije, kava, ženski modni i tradicionalni nakit, prodaja božićno-novogodišnjih ukrasa za borove i sl.

Otvaranje Festivala je u subotu, 17. prosinca u 12 sati uz humanitarnu akciju s javnim osobama, te uz Božićni koncert učenika Osnovne škole Izidor Kršnjavi.

Organizatori u priopćenju navode da je u Zagrebu na prvom Festivalu palačinki bilo 20.000 posjetitelja u dva dana, u Rijeci na drugom Festivalu oko 10.000 gostiju, a ove godine očekuju rekordan broj posjetitelja i turista.