Otvorena 'Poučna staza virovitičke Bilogore'

Na virovitičkim ribnjacima otvorena je poučna staza od 4 kilometra u sklopu projekta Poučne staze virovitičke Bilogore, koji je tamošnja turistička zajednica uz gradsku razvojnu agenciju VTA prijavila na natječaj Hrvatske turističke zajednice za razvoj turistički nerazvijenih područja.

Staza uz prvi virovitički ribnjak srcolikog je oblika, a laganom šetnjom može se obići za sat i pol. Duž staze postavljeno je 11 informativnih ploča s kojih možete  doznati o bogatstvu flore i faune Virovitičke Bilogore. Za odmor i uživanje u prirodnim ljepotama postavljeno je 5 klupa i natkrivena sjenica.

Klupe i informativne ploče osmislili su i izradili profesori i učenici Tehničke škole Virovitica, članovi ekološke družine. Partneri na projektu vrijednom 25 tisuća kuna bile su i Hrvatske šume.

Virovitički sportsko-rekreativni ribnjaci udaljeni su samo nekoliko kilometara od središta grada i omiljeno su izletište Virovitičana. Njihova skorašnja revitalizacija dodatno će obogatiti turističku ponudu.

Ribnjaci tako postaju mjesto aktivnog odmora uz bogati paket usluga - od cikloturističkih tura, lova, ribolova, a sada i šetnje zanimljivom i edukativnom Poučnom stazom.