Studenti računarstva pronađu posao još tijekom studija

Većina studenata informatike i računarstva pronađe posao još tijekom studija. Ljetos se za 80 upisnih mjesta studija računarstva prijavilo čak 229 kandidata kojima je to bio prvi izbor, izjavila je dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Slavica Ćosović Bajić na promociji studenata 29. studenog.

Nedavno istraživanje Agencije za znanost i visoko obrazovanje pokazalo je da je računarstvo na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu najpoželjniji program ICT obrazovanja u Hrvatskoj, kazala je Ćosović Bajić i istaknula da je TVZ upravo promovirao 162 studenta na dodiplomskom i 116 na diplomskom studiju informatike i računrastva. Na svečanoj su sjednici i nagrađeni studenti - Denis Glad, Matko Horvat i Ivan Šoštarko za osvojeno drugo mjesto i nagradu na natječaju "Inovacijom do poslovne prilike". 

Među mnogim uzvanicima na sjednici su bili Lovro Kuščević, izaslanik premijera i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Slavko Borac, savjetnik u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport te predstavnici akademske zajednice iz Zagreba, Zadra, Varaždina i Maribora.