Predstavljen novi roman Slađane Bukovac 'Stajska bolest'

'Stajska bolest', najnoviji roman spisateljice i novinarke, naše kolegice s HTV-a, Slađane Bukovac, predstavljen je na pulskom Sajmu knjige. Nakon romana 'Putnici' i 'Rod avetinjaka te pjesničke zbirke Nijedan pauk nije savršen, ovo je četvrta knjiga nagrađivane autorice.

Svaka proza je autobiografska, osobito roman, jer sa svakim novim djelom autor se mijenja, on se u njemu ocrtava, on se s njim nosi, kaže Slađana Bukovac, koja je na romanu 'Stajska bolest' radila proteklih nekoliko godina. Ovaj put, naslov je rođen prije knjige.

Riječ je o bolesti odnosno o poremećaju koji se javlja kod konja koji predugo borave u boksu i počinju se ljuljati lijevo-desno ili naprijed-natrag, meni se činilo da je to jedna metafora gotovo neograničenih potencijala za stanje društva, objašnjava autorica.

Riječ je o djelu s elementima noirovskog zapleta, atmosferskom romanu, u kojem likovi toplinu i bliskost lakše pronalaze među životinjama nego među ljudima.

Nije lako novinaru dati neki prijedlog ako ga vrlo dobro ne argumentirate, tako da je sa Slađanom bilo zbilja odlično i zanimljivo raditi, ona je već formirani autor i od ove knjige zbog toga i puno očekujemo, rekao je Ivan Sršen, urednik knjige.

Osam godina prošlo je od posljednje knjige Slađane Bukovac, a dugoočekivani roman izdan je ovih dana kako bi svoju premijeru doživio upravo na pulskome Sajmu knjige, u gradu u kojem autorica živi i stvara.