Večer bečke klasike u Lisinskom

Wiener Mozart Orchester sutra će Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski pretvoriti u bečki dvor, kada će na pozornici 30 kostimiranih muzičara izvesti najpopularnija Mozartova djela.

Wiener Mozart Orchester će u Lisinskom izvesti najpopularnija dijela najvećeg majstora i genijalca - Wolfganga Amadeusa Mozarta. Ovaj orkestar, koji broji 30 vrhunskih muzičara, na repertoaru ima Mozartove simfonije kao i velik broj instrumentalnih koncerata, arija i dueta njegovih slavnih opera. Ono što, osim glazbene virtuoznosti, ovaj orkestar čini posebnim je kostimografija - naime, svi muzičari su odjeveni u povijesne kostime onog vremena. Odabir programa, autentični kostimi i perike, entuzijazam muzičara i tipična bečka atmosfera u dvorani, publici stvaraju dojam kao se nalazi na ekskluzivnom bečkom koncertu krajem 18. stoljeća. Danas, Wiener Mozart Orchester predstavlja vrhunac bečkih glazbenih događaja i važan su dio kulturnog i umjetničkog života ove austrijske prijestolnice.

Dirigent Vinicius Kattah, rođen u Brazilu, dobitnik je mnogih značajnih nagrada. Počeo dirigirati vrlo mlad. Trenutno živi i radi u Beču. Posljednjih 7 godina radio je s raznim orkestrima. Educirao se  Njemačkoj i SAD-u. Nakon završetka studija, raste njegov interes za operu. Specijalizirao se za Mozarta te osnovao projekt Tutti Mozart  koji je osmišljen tako da će u sljedećih 10 godina na YouTube-u prezentirati sve što je Mozart ikada skladao i to kronološkim redom.

Gostovao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska te najavio sutrašnji koncert: