Bogati okusi su dio turističke ponude Srijema

U srijemski objed utkana je sva ljubav prema zavičaju i njegovim okusima i mirisima. Tko god da je došao na obiteljsko gospodarstvo Štrobiliusovih u Sotin pokraj Vukovara, dočekala ga je Lucina pogača, a sada u vrijeme svinjokolje i neizostavni slasni čvarci.

Gostoljubivost domaćina i doista usta puna okusa isprepleli su se u turističku priču koja se u vukovarskom kraju tek razvija. Srijemsko je podneblje odlično za uzgoj vinove loze, pa su upravo mali vinari uspjeli zarobiti Srijem u čaši.

Svojom kvalitetom srijemska se vina prepoznaju. Upravo su se zbog toga mali vinari, njih sedam, odlučili početkom godine okupiti u zadruzi Vukovarska vina. Uz pomoć grada otvorili su kušaonicu.

U posljednje vrijeme sve veći broj turista dolazi u Vukovar koji ima mnogo toga za pokazati - i povijest, i prirodu i okuse.