Preloški srednjoškolci otkrivaju svoje talente

Umjesto redovitih predmeta koje svakodnevno slušaju na nastavi, preloški srednjoškolci danas su imali priliku okušati se u nečem posve drugom. U sklopu projektnog dana tamošnje srednje škole neki su brusili, a drugi tek otkrivali svoje talente. 

Učenicima se nudilo na izbor štošta: osim oslikavanja vrećica, mogli su izrađivati plakate, šivati, ući u tajne biznisa, ali i praviti slastice ili čak koktele.

Rijetko kad imaju priliku otkrivati i druge talente ili dodatne talente jer nisu jednostavno dovoljno uključeni u nastavne programe i planove. Škole se jednostavno moraju prilagoditi tržištu rada i na taj način istražujemo potrebe i učimo ih da se nadograđuju bez obzira na to kojoj struci pripadaju, ističe voditeljica projekta Kristina Jančec.

Ovdje smo pomiješali sve naše učenike, od ekonomista, gimnazijalaca, hotelijera, sa trogodišnjim zanimanjima, kuharima, konobarima, pekarima, slastičarima i svi rade na zajedničkim radionicama, objašnjava ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur.

Imali su tako priliku izaći iz školske svakodnevice, ponajprije u načinu na koji su obrađivali sadržaje o kojima inače uče i na redovitoj nastavi.