Novi Advent u Novom Zagrebu

Ovog prosinca Novi Advent u Novom Zagrebu, na platou Muzeja suvremene umjetnosti gastro i kulturna događanja za sve.

Svjesni da u gradu ima puno aktivnosti, želja organizatora bila je i građanima Novog Zagreba pružiti sadržaj tijekom adventa, omogućiti im da izbjegnu gradske gužve i na jednoj lijepoj lokaciji Advent dožive i u svom susjedstvu. Tako je prostor ispred Muzeja suvremene umjetnosti postao još jedno mjesto okupljanja Zagrepčana i njihovih gostiju. Lokacija treba vremena da zaživi, da dobije status koji imaju druge adventske lokacije u centru, ali u MSU-u vjeruju da već i ove godine mogu postići dobre rezultate i pokazati da se Advent može organizirati i van gradskih gužvi.

Novi Advent  zamišljen je kao manifestacija koja bi tijekom prosinca na platou MSU-a kroz zabavna, gastro i kulturna događanja promovirala vrijednosti adventa i božićnih blagdana. Ali i građanima grada Zagreba i mnogobrojnim turistima približila područje Novog Zagreba, kojem je nedostajalo da se uklopi u prekrasnu sliku koju grad tijekom cijele godine šalje prema van i u kojem svi s nestrpljenjem čekaju novi advent i blagdansko razdoblje kada Zagreb dobije jedan poseban šarm i živi punim plućima.

Vjerujući da i Novi Zagreb ima puno kapaciteta i neostvarenih mogućnosti, Novi Advent  želi probuditi sve te vrijednosti i kroz ovu manifestaciju pokazati da Zagreb može biti jednako lijep s obje strane obale Save. Blizina jezera Bundek, prekrasni plato Muzeja suvremene umjetnosti, više od 100.000 stanovnika najbolja su pozivnica mnogima da istraže neke nove mogućnosti i da na jednom ovakvom događaju upoznaju vrhunsku gastronomiju, uživaju u dobroj obiteljskoj atmosferi, provode se na kvalitetnim koncertima i dožive sve čari božićnih blagdana.

Gastro kućice namijenjen isključivo provjerenim gastro chefovima. Priliku da pokažu svoju kreativnost imaju i mladi hrvatski dizajneri, cijeli plato uređen je u lijepom božićnom duhu, a za posebnu atmosferu tijekom cijelog događaja bit će zasluženi mnogi glazbeni bendovi.

Ovo je samo mali dio projekta koji će Zagrebu donijeti vrijednost više, pokazujući neograničene potencijale grada koji raste iz godinu u godinu, stvarajući nove vrijednosti za svoje građane i neprestano oduševljavajući mnogobrojne turiste koji s razlogom dolaze vidjeti jedan od najljepših gradova Europe.