Jakša Fiamengo slavi 50 godina rada

Svi smo se mi smijali, zaljubljivali, plesali uz Nadalinu, uz Nokturno, uz pjesmu Karoca gre. Upravo stihove za te pjesme napisao je poznati akademik Jakša Fiamengo koji je upravo proslavio 50. obljetnicu rada.

Prva knjiga tiskana mu je prije točno 50 godina, a nedavno je proslavio i svoj 70 rođendan. Jakša Fiamengo, rođen je u Komiži, a živi u Splitu. Objavio je 47 knjiga, a do kraja godine planira nove tri. Nedavno je nastala zbirka poezije Pčela u jantaru.  Poezija je put da se prijeđe s jedne riječi do druge na tom putu naiđeš na treću riječ koju ne imenuješ, ali to je zapravo poezija.

Od 1979. godine piše skladanu poeziju. Surađivao je s Runjićem, Dragojevićem, Kalođerom, pisao za Arsena, braću Jusić i mnoge druge. Napisao je tako pjesme poput Nokturna, Nadaline, Ništa nova, S ponistre se vidi Šolta, Karoca gre… Recimo nadalina, koju se često spominje, koju ja i ne volim previše, to i nije neka pjesma , to je jedan štos, 4 puta ga slušam, 5 put mi nije smiješno, ja sam jedne noći došao po kiši doma pred vratima veže i meni je to palo naprosto, čak su s jedne strane stajala jedna nadalina, a s druge strane druga, jedna je imala 70, a druga 85 tada, prije 40 godina,  ne znam koliko sada imaju,  kad sam to pokazao runjiću on je rekao, to je odlično, al ajmo mi nju pretvoriti u mladu zensku, ja sam se opirao, al onda sam na kraju pristao, onda je ispala mlada, draga poželjna koja pere noge, i koja muti jaja, ona, a ne neka druga, i odmah asocijacije itd. Al to su te asocijacije, nedužne, fine, izazivaju radost, prisjeća se poznati akademik.