Hrvatski 'čarobnjaci na udaraljkama' snimili 'Last Rendez-Vous (Ron's Piece)'

Pjesma, koja je snimljena prije 30 godina, osvježena je snažnom jazz live izvedbom hrvatskih glazbenika, a Sudar Percussion ovom izvanrednom obradom najavio je novi album koji bi trebao izaći u ožujku 2017. godine.

Sudar Percussion ansambl čini 6 mladih udaraljkaša. Od 2010. godine ostvaruje zavidan broj nastupa, turneja i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Specifičnost ansambla leži u njihovom posebnom pogledu na poznata djela klasične i popularne glazbe. Ansambl je napravio veliki iskorak u promociji udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj.

Nakon uspješne obrade singla Jeana - Michelea Jarrea, 'Oxygene IV', šestero mladih udaraljkaša, koji se kriju pod imenom Sudar Percussion, snimili su novu obradu francuskog skladatelja. Riječ je o pjesmi 'Last Rendez-Vous (Ron's Piece)', koju je Jarre objavio 1986. godine na albumu Rendez-Vous.
Da nije riječ o sasvim običnoj pjesmi govori, nažalost, tragična priča koja je popratila samo snimanje Jarreova albuma. Dionicu iz pjesme Last Rendez-Vous (Ron's Piece), kako je bilo planirano, trebao je odsvirati saksofonist Ron McNair u letjelici Challenger. Bila bi to prva odsvirana i snimljena pjesma u svemiru. No samo 73 sekunde nakon polijetanja u siječnju 1986. letjelica je eksplodirala, a cijela posada je poginula.

Poslušate kako zvuči Last Rendez-Vous (Ron's Piece), homage posadi Challengera 30 godina poslije u izvedbi Sudar Percussiona i Darka Sedaka - Benčića.