Predstavljen Turističko-planinarski zemljovid Dinare

Velik broj turista koji su u potrazi za aktivnim odmorom, ponukao je Hrvatsku gorsku službu spašavanja na pokretanje kartografske djelatnosti. U povodu Međunarodnog dana planina danas su u Kninu predstavili svoje najnovije izdanje - Turističko-planinarski zemljovid Dinare. 

Riječ je o 42. kartografskom izdanju HGSS-a koje će planinarima omogućiti sigurniji i atraktivniji pristup najvišem vrhu Hrvatske, a projekt je realiziran u suradnji HGSS-a Split, Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije te županijskom Turističkom zajednicom.

Karte Dinare izradio je Joža Habijan, a vjerodostojnim tematskim zemljovidima i vodičima HGSS djeluje na sprečavanju nesreća, povećavanju sigurnosti kretanja i boravka u prirodi. Također, promovira prirodne, kulturne i športsko-rekreativne vrijednosti ruralnog područja Hrvatske.

Turističko- planinarski zemljovid Dinare namijenjen je domaćim i stranim planinarima i turistima zainteresiranim za boravak u prirodi, a koristit će i članovima HGSS-a u spasilačkim akcijama. Donosi detaljan pregled cesta, planinarskih puteva, pješačkih i biciklističkih staza koje su prikazane i opisno, s podacima o težini uspona, visinskim razlikama, vremenu potrebnom za svladavanje i korisnim savjetima te su ilustrirane atraktivnim fotografijama.