Izložba Ronalda Lindgreena

Do 31. prosinca u Muzeju Mimara traje izložba slikara Ronalda Lindgreena koja donosi prikaz djelovanja tog značajnog nizozemskog slikara.

Nizozemski slikar Ronald Lindgreen rođen je 1916., a umro 1999. godine. U njegovu su radu zastupljeni različiti stilovi, a njegove slike oduševljavaju mnoge. Osim umjetničke vrijednosti, ove slike za njegovog sina Paula posebno su emotivne. Svaka od njih nosi neku priču iz života.

Paul je 60-ih godina prošlog stoljeća zbog ljubavi došao u Hrvatsku, točnije u Podravinu, nakon završenog studija ekonomije i života u našoj domovini, vratio se u Nizozemsku. Veliki slikar također je rado posjećivao Hrvatsku i rado u njoj slikao. On je na žalost sve slike koje je slikao ovdje prodao na prvoj izložbi koju je imao u Nizozemskoj. Tako da sada imamo samo dvije slike koje su vezane s Hrvatskom, a bilo ih je najmanje 20,  otkriva Paul. Ronald Lindgreen bio je i portretist, Paul s radošću gleda svoj portret naslikan dok je još bio dijete. 

Kada gledamo u neku sliku, divimo se njezinoj ljepoti, ona nas odvodi u neki drugi svijet. Paula slike njegovog oca vode u prošlost i baš svaka od njih nosi neku životnu tajnu.