Tko to pjeva i zlo ne misli u Samoboru

Predstava 'Tko pjeva, zlo ne misli' u izvođenju Amaterskog kazališta PAX-ići, izazvala je oduševljenje u Samoboru.

Predstava 'Tko pjeva, zlo ne misli' projekt je koji je premijeru imao u Noći kazališta u Pučkom otvorenom učilištu Samobor. Amatersko kazalište PAX-ići sastavljeno je od sadašnjih i bivših učenika Osnovne škole Bogumil Toni, a predstavom su oduševili samoborsku publiku.

OŠ Bogumil Toni osnovana je u Samoboru 1971. Školi su dodane područne škole u Mirnovcu, Farkaševcu i Celinama, a ime je dobila po Bogumilu Toniju poznatom samoborskom učitelju, pedagogu, pjesniku i školskom nadzorniku. Nakon završene učiteljske škole radio je u Samoboru kao učitelj, upravitelj pučke škole te od 1930. godine nadzornik za kotare Samobor i Zagreb. Bio poznat kao dobar učitelj i prijatelj djece.

Koliko postoje PAX-ići, što sve rade i kako gledaju na glumački poziv provjerila je ekipa Dobrog jutra. O svom projektu govorili su Milena Kolarec, ravnateljica škole, Tatjana Mesiček, prof. hrvatskog jezika i redateljica predstave, Irena Dražić, inspicijentica, Sandra Filipović, kostimografkinje te mladi glumci Mirta Bujan, Mighovil Dubić, Lovro Rimac i Martina Slakoper, koju su za gledatelje i odigrali kratak isječak predstave.