Duet - predstava o tome što se nalazi iza scene

Da glumački poziv nije samo umjetnost nego i taština - otkrivaju mlade glumice Nika Levak i Nevena Ristić. Premijerno su u Čakovcu izvele "Duet", predstavu nastalu kao diplomski rad, u suradnji beogradskog putujućeg kazališta i riječke akademije primijenjenih umjetnosti. Donose priču o dvije svjetski poznate glumice, o tome što ostaje iza scene kada se ugase svjetla pozornice.

Na kazališnim daskama, u Duetu, progovorile su upravo o onome što se nalazi iza te scene.

Predstava govori o glumačkoj sujeti, onome što se dešava u glumačkim životima, na koji način mi funkcioniramo, neka ljubomora između nas koje, hvala Bogu, ima, izjavila je Nika Levak.

Dijalog se odvija između Sarina duha i Eleonore. Pred glumice i publiku pak stavlja dvojbu: ići putem slave ili nadahnuća.

Ja tumačim lik čuvene francuske glumice Sare Bernhardt i mogu kazati da je veliko iskustvo za mene kao primer kako se ne treba ponašati kao glumica u životu, barem sam ja tako doživela, kaže Nevena Ristić.

Do suradnje na ovom komadu, koji je Niki diplomski rad, mlade je glumice doveo, kažu, tek slučajan susret.

Minimalizam na sceni i intenzivne emocije koje se razvijaju među likovima naišle su na dobre kritike publike. A slojevitost glumačkog poziva s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće, aktualnu i danas, nakon premijere prikazat će i na drugim pozornicama.