Melinda - dobrotvorka godine

Zaklada ZAMAH, koja već šestu godinu organizira izbor "Josipa Vancaš - dobrotvorke godine", ovo posebno priznanje dodijelila je Puljanki Melindi Aleksandri Milovačević.

Žena koja je zadivila i ohrabrila druge, svoje znanje i vrijeme nesebično je posvetila skrbi za druge. Pedantna, ozbiljna i predana poslu i prihvaćenim obvezama. I beskrajno jednostavna - dobrotvorka godine.

Melinda ima Downov sindrom. Unatoč tome što joj život nije lak, što živi sama s teško bolesnom majkom, boreći se za egzistenciju, ona volontira. I to ne malo. I do 300 sati godišnje. Već je sedam godina dio volonterske obitelji od osmeročlanova humanitarne udruge 'Naš san njihov osmijeh'. Njeni prijatelji imaju samo riječi hvale. Ona je predivno, stvarno predivno biće. Ona je posvuda. Tu u zadruzi, na štandu, u skladištu slaže robu... 

Sve što radi radi s velikom odgovornošću, posao obavlja do kraja, ma koliko god vremena ili truda zahtijevao. Uz rad u udruzi, nađe vremena i za kreativne humanitarne radionice, primopredaje donacija na terenu.