Božićni koncert Klinaca s Ribnjaka

Božićni koncert Klinaca s Ribnjaka priređuju sutra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Bit će to božićna bajka koja se ne propušta!

Klinci su se upravo vratili iz Bratislave, gdje su u okviru ciklusa 'Djeca Hrvatske djeci Europe' održali odličan božićni koncert, uz pokroviteljstvo Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske. Sutra će Klinci i njihovi gosti pružit će publici pravu glazbenu čaroliju uz tradicionalne i nove hrvatske božićne pjesme, kao i poznate svjetske božićne hitove. Uz Klince nastupaju: Ex Klinci, Dječji zbor festivala 'Neki novi klinci' iz Crikvenice, Novog Vinodolskog i Kutine, Plesni studio Ribnjak, Dječja folklorna grupa HKUD-a Prigorec-Markuševec, Ksenija Erker i Ricardo Luque, a sve izvođače prati orkestar Maestra Alana Bjelinskog.

Klinci s Ribnjaka (Zagreb, 1985.) jedan su od najuspješnijih hrvatskih dječjih zborova. Do danas su objavili tridesetak diskografskih izdanja (CD-a i DVD-a). Sudjelovali su na svim većim festivalima diljem Hrvatske i u inozemstvu gdje su redovito osvajali prve nagrade. Također su ostvarili brojne glazbene suradnje s istaknutim glazbenicima poput Olivera Dragojevića, Nine Badrić, Vanne, Alana Bjelinskog, Matije Dedića, Davora Gopca, Jacquesa Houdeka, Ivane Kindl, Cubisma, Soulfingersa, Mustafe Ismailovskog i mnogih drugih.

Klinci s Ribnjaka 18 su puta bili nominirani za prestižnu diskografsku nagradu Porin, a ukupno su osvojili 19 Porina.

Ravnateljica Zbora Nensi Atanasov Premelč i dirigent Alan Bjelinski govorili su u Dobrom jutru  što su sve pripremili za sutra, a Klinci nisu propustili priliku te zapjevali dvije božićne pjesme: