Lucija živi svoj san

U samo godinu i pol dana nosila je revije na Cro a Porteru, snimala modne editorijele, pojavila se na naslovnici prestižnog modnog časopisa Vogue, a o njoj je pisao i britanski Daily Mail.

Riječ je o mladoj 22-godišnjoj Zagrepčanki Luciji Lugomer, koja je prvi hrvatski plus size model. Ova simpatična djevojka otkrila je ekipi Dobrog jutra kako se otisnula u modni svijet i svoje mane, kako kaže, pretvorila u vrline.

Ne skidajući zarazni osmijeh s lica, Lucija je na intervju stigla noseći u naručju svoga novog kućnog ljubimca – tromjesečnu ženku bostonskog terijera koju je nazvala Lu. Vlasnica te pseće slatkice prvi je hrvatski plus size model, a u posljednje vrijeme strani je agenti obasipaju ponudama za rad u inozemstvu. Krenulo je sasvim slučajno. Dosta, kako volim kazati, nevino. Shvatila sam da postoje modeli većeg konfekcijskog broja pa sam dosta sebično ušla u tu priču i rekla zašto ne bih ja bila plus size model. Imam sve moguće mjere da bih se mogla nazvati plus size modelom.  Odvažila se i prije godinu i pol odnijela fotografije u jednu modnu agenciju, što je bio uvod u njezinu modnu priču. Bila sam u talijanskom Vogueu, Daily Mailu, sad sam opet dobila poziv za Ameriku. Priča ide svojim tempom dalje.  Bila je pozvana i u Londonu u najprestižniju modnu agenciju, međutim nedostajala su joj bila 3 cm visine… Ako mislite uspjeti kao plus size model u Europi vi morate biti doslovno ono što su u agenciji zamislili i što traže za određenog klijenta.

Ni sama nije vjerovala da će joj se toliki uspjeh dogoditi toliko strelovito. Editorijali, revije, naslovnice i više od 30 000 pratitelja na Instagramu. Sve se to dogodilo u 365 dana. Dotad anonimna zagrebačka djevojka postala je prepoznatljivo lice u modnom svijetu. Kažem da manekenke cijeli život rade da završe u Vogueu, evo meni se to dogodilo preko noći. Iskreno, mislila sam da se radi o spamu na mailu.  Lucija voli istaknuti kako je svoje mane pretvorila u vrline, a radeći kao plus size model, stekla je mnoga zanimljiva iskustva.

Moj posao se zove plus size model, ali ja sam isto tako body aktivist. Ljudima pokušavam pomoći svojim stavovima kako prihvatiti sebe i svoje tijelo.  Svjesna je kako će uvijek biti onih koji će kritizirati njezin rad, ali na negativne komentare se ne obazire. Iskreno, ja vidim samo pozitivne. I pamtim samo pozitivne. Iako, mišljenja su podijeljena i uvijek će biti. Negativna energija i negativni komentari zbilja kako dolaze, trebaju se odbijati od vas. I treba pamtiti samo dobre stvari. Ovo je okrutan posao, ali ako imaš čvrst karakter i vjeruješ u svoje stavove, ništa te ne može pokolebati. 

Osim na poslovnom planu, sretna je i na onom ljubavnom. Njezin dečko Danijel na njoj je prvo zamijetio osmijeh. Danijel me privukao osobnošću, iskrenošću. Jednostavan je. Da nisam s njim u vezi voljela bih ga imati kao prijatelja.  Svoju budućnost uskoro vidi u Americi. Prilika je to koja se teško može odbiti, a poziva za put preko 'bare' sve je više. Da bi bio uspješan u Americi trebaš imati dobru priču. To je bila moja prva rečenica koju sam čula kao savjet. Mislim da to imam…  Ipak prije nego krene, kaže, mora se pobrinuti za oca kojoj je do sada pružio sve u životu.

Ova 22-godišnja djevojka živi svoj san! Ako mislite da vam je nešto neostvarivo, pogledajte samo Luciju, koja je pravi dokaz da svatko od nas može ostvariti svoj cilj ako samo malo vjeruje u njega.