Lovac na bilje: Mljet

Mljet je najšumovitiji i najzeleniji hrvatski otok, prekriven šumom alepskog bora i hrasta crnike. Trećinu otoka zauzima Nacionalni park Mljet, proglašen 1960. godine kao naše prvo morsko zaštićeno područje. Bogata kulturnopovijesna baština otoka seže još od ilirskih plemena, starih grčkih moreplovaca, rimskog carstva i Dubrovačke republike. Mljet jedinstvenim čine slana jezera, bujna mediteranska vegetacija, razvedena obala, klifovi, hridine i brojni otočići.

Anton Rudan otkrit će nam dio bogatog biljnog svijeta kao što je primorski kotrljan, pješčarski ljiljan, gljiva rujnica, vlasnati bušin, žednjak i rogač.U drugoj sezoni dokumentarnog serijala Anton Rudan nastavlja potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim destinacijama kao što su Medvednica, Zir, Papuk, Drava, Krka, Mljet, ali će iznenaditi gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Emisiju Lovac na bilje možete gledati subotom poslijepodne, iza 16 sati, na HRT1, a možete ju pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.