Provedite vikend u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Tehnički muzej Nikola Tesla obilježava 62 godine od svog osnutka. Tim povodom u danas i sutra bit će svim posjetiteljima omogućen besplatan razgled od 9 do 13 sati.

Posjetitelji će moći razgledati stalni postav uz dodatna stručna vodstva kroz Rudnik, kabinet Nikole Tesle i Planetarij. Tu je i interaktivna izložba Abeceda novca inicirana od Erste banke i Erste grupe u suradnji s Dječjim muzejom ZOOM iz Beča i Dječjim muzejom Frida&freD iz Graza. Izložba Abeceda novca ove je godine najposjećenija je izložba muzeja, koju je do sada vidjelo više od 10.000 posjetitelja.

Za razgled je na raspolaganju i izložba 'Industrijska arhitektura na rijeci Krki'. Izložba je posvećena HE Krka, koja je puštena u rad 28. kolovoza 1895. godine, samo dva dana nakon Adamsove hidroelektrane na slapovima Nijagare. Izložbu su priredili Javna ustanova Nacionalni park Krka u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku.

U 9.30 kreće i vožnja starim zagrebačkim tramvajem iz 1926. godine, muzejskim eksponatom koji u ovo vrijeme Adventa vraća sve u doba starog Zagreba.
 
 
Marijo Zrna, glasnogovornik Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu za Dobro jutro otkrio je detalje otvorenih vrata ovog iznimnog muzeja: