'Zmaj Anđelko pomaže djeci'

'Zmaj Anđelko pomaže djeci', humanitarni je projekt čiji je cilj stvaranje i doniranje slikovnica djeci u bolnicama diljem Hrvatske. Pokrenuo ga je pisac za djecu Goran Čučković koji se i sam prije tri godine suočio s teškom bolešću.

U zemlji Dragonji živjelo je mnoštvo zmajeva. Bilo je ondje velikih, malih, okruglih ili štapićasti, raznobojnih zmajeva duga ili kratka repa. Anđelko je mladi neiskusni zmaj. Znatiželjan je, divi se velikima i želi biti kao oni.

Nastao je iz pera pisca za djecu Gorana Čučkovića koji tri godine živi s rijetkom i teškom bolešću perifernoga živčanog sustava, mlohava tetraplegija. Protiv bolesti se kaže, bori stvaranjem i pisanjem slikovnica za djecu. Svaka je priča maštovito zabavna i krajnje poučna. Popraćena je vedrim i šarenim ilustracijama ilustratorice Milice Vezmar Basara.

Nakon slikovnica cijela se priča proširila Nastao je humanitarni projekt 'Zmaj Anđelko pomaže djeci', čiji je cilj stvaranje i doniranje slikovnica djeci u bolnicama diljem Hrvatske. Distribucija slikovnice organizirana je i provodi  se uz pomoć organizacija i ustanova koje vode brigu o djeci u potrebi i njihovim pravima.