Tisuće lampiona dobrih želja nad Molo Longom

U humanitarnoj akciji 'Lampioni dobrih želja' tri tisuće lampiona poletjelo je nad Molo Longom, a Riječani su kupnjom lampiona donirali Centar za autizam u Rijeci koji je danas proslavio 20. rođendan.

U riječkom Centru za autizam proslavljen je 20. rođendan riječke Udruge za skrb autističnih osoba i obljetnica otvaranja Centra u kojem skrbe za 35-ero djece i odraslih. Uz prigodni domjenak priređen je zabavni program s gostima iz Centra za autizam iz Zagreba, a posjetili su ih i učenici srednje Ekonomske škole Mijo Mirković.

Molo Longom tekla je, unatoč burinu i hladnoći, rijeka ljudi dobre volje koji su kupnjom 'Lampiona dobrih želja' podržali humanitarnu akciju 'Rijeka dobrih želja'. U zrak je poletjelo gotovo tri tisuće lampiona, puštale su ih brojne suke i ručice, a prikupljenim sredstvima će riječki Centar za autizam lakše urediti senzorni park.

Bila je to inicijativa Karle Pavlović i Lee Radošević koje, s kolegama iz Udruge studenata biotehnologije u Rijeci, akciju organiziraju drugi put. Ohrabrene odzivom Riječana, najavile su večeras mogućnost da se dobra priča nastavi i iduće godine.