Javnost platila veterinarski račun za psa junačinu

Australska javnost prikupila je novce za plaćanje veterinarskog računa za psa koji je spasio djevojčicu od smrtonosne zmije, objavili su tamošnji mediji.

Jo Show, vlasnica četverogodišnjeg boksera Macka, morala je platiti 6000 australskih dolara (32 tisuće kuna) nakon što je psa ugrizla tigrasta zmija, jedna od najopasnijih svjetskih otrovnica.

Mack je skočio na 1,2 metra dugu zmiju kad je opazio da gmiže prema dvoipolgodišnjoj Carmen, kćeri obitelji Show, u njihovu dvorištu u Melbourneu.
Zmija ga je ugrizla nekoliko puta nakon čega je Mack ostao nepomično ležati, pjena mu je izlazila na usta i nije disao, a pokraj njega je bila uginula zmija.

Bokser se počeo oporavljati nakon nekoliko dana provedenih na intenzivnoj njezi, iako će imati trajno oštećenje bubrega, a obitelj se putem društvenih mreža obratila javnosti kako bi joj pomogla da plati dug veterinarima. U četiri dana prikupljeno je dovoljno novca.

Ne bismo ovo uspjeli bez vaše potpore i darežljivosti... naša obitelj i Mack vječni su vam dužnici, objavila je Jo na društvenim mrežama. Zahvalila je i veterinarima koji su danonoćnom brigom spasili psa kojem je život visio o koncu.

Mack je još slab, ali bi se trebao vratiti kući i svojoj ljubimici Carmen do Božića.