'Najhistrioni' Hrvoje Klobučar i Mirela Brekalo-Popović

Ravnatelj Histriona Zlatko Vitez svečano je uručio glumačku nagrade Najhistriona za 2016. godinu glumcu Hrvoju Klobučaru i glumici Mireli Brekalo-Popović u Histrionskom domu u Zagrebu. 

Hrvoje Klobučar ovogodišnju nagradu Najhistrion dobio je za ulogu Kornela Batorića Kornija u predstavi Nina Škrabe 'Francekova teta', rekao je Vitez dodavši kako je Najhistrionka ove godine glumica Mirela Brekalo-Popović, koja je nagradu dobila za ulogu Duške Ubiparip u istoj predstavi. Najhistironima su  pripale i novčane nagrade od po četiri tisuće kuna.

Ravnatelj Zlatko Vitez na prigodnoj dodjeli nagrada podsjetio je kako su Histrioni tijekom 2016. godine izveli četiri premijere, od čega dvije samostalno i dvije u koprodukciji te da pripremaju i petu predstavu, čija će premijera biti u siječnju 2017. godine. Naglasio je kako Histrioni održavaju tri kazališna festivala - Gumbekove dane, Zagrebačko histrionsko ljeto i Bobijeve dane.

Napomenuo je kako su Histrioni surađivali s 22 kazališta te su mnoge družine i grupe udomili u svom Centru za kulturu. Najgledanije smo hrvatsko kazalište u ovoj godini, rekao je Zlatko Vitez.