Upoznajte autore animirane serije 'Mišo i Robin'

Dvadesetak godina od posljednje produkcije animirane serije za djecu u Hrvatskoj, tim kreativaca okupljen u produkcijskoj kući Recircle prijavio se na natječaj za dječji program Hrvatske radiotelevizije i proizveo animiranu seriju "Mišo i Robin" u 2D tehnici.

Tako Hrvatska nakon dugih 20 godina napokon ima uspješnu animiranu seriju za djecu 'Mišo i Robin'. Prikazuje se od rujna ove godine na drugom programu HRT-a u sklopu magazina za djecu Juhuhu.

Autori 'Miše i Robina' dizajneri su i animatori Vjekoslav Živković, Marija Ivšić i Denis Alenti, a uz njih kreativni tim čine koscenaristica Martina Čip Škulić, dječja psihologinja Ana Nukić, autor uvodne pjesmice Srđan Gulić Gul, londonska skladateljica Ana Roman i nevelika ekipa sjajnih mladih animatora. Glasove junacima posudili su Ana Vilenica, Krsto Bošnjak i Marko Jelić, a pripovjedačica je Jelena Buljan. Producentica serije je Miljana Dragičević.

Miljana često pohađa radionice, konferencije i sajmove za animirane serije, pa je projekte u razvoju, kao i seriju "Mišo i Robin" prezentirala brojnim svjetskom broadcasterima, od kojih su interes za seriju pokazale poznate svjetske TV kuće poput Cbeebies (BBC), Disney, CNC, Televisia, TVO, Tele Quebec, Radio Canada i druge, te brojni distributeri.

BBC-ev Cbeebies zainteresiran je za otkup serije, no potrebno je napraviti još 22 epizode uz postojećih 30, jer su standardi animiranih serija u svijetu 52 petominutne epizode.