Za bolji ugođaj napravite kamin od stiropora

Želite li upotpuniti božićni ugođaj ili osvježiti svoj dom nekim novim dekorativnim detaljem? Pokušajte kaminom od stiropora.

U toplini svoga doma, gospođa Ana Simonović svaki svoj slobodni trenutak provodi u kreativnoj igri sa stiroporom, jer njezin je hobi izrada ukrasnih kamina od stiropora.

Za to joj je potrebno: stiroporske ploče, skalpel, tepete i ljepilo za stiropor. Sve je počelo prije godinu dana kada je na internetu vidjela nešto slično i odlučila se upustiti u 'stiroporsku pustolovinu'. Za početak je kamin izradila za sebe. Ispalo poprilično lijepo i prijatelji su me zvali i pitali bi li mogla možda napraviti i njima,  kaže Ana. Tako je pustolovina pravljenja jedinstvenog dara, prerasla u nešto više. Ani je ovaj hobi postao način izražavanja sebe i uveseljavanja svojih najbližih. Kada vidim kada poklonim svojim prijateljima, rodbini , kada vidim taj osmijeh i to iznenađenje, onda je to onako jedna cjelokupna priča.

Svaki izrađeni kamin Anina je posebna priča. Iako naizgled različiti, svi imaju istu funkciju – ukrašavanje doma. Za to je potrebno ipak imati volje, strpljenja pa i malo iskustva u rukovanju s osnovnim materijalom i priborom. No ideja zato ne manjka. Želeći upotpuniti božićni ugođaj u svome domu Ana je ukrasila svoj kamin. Našla su se tu i drva i svjetleće lampice. Nekako mi on daje posebnu čar domu,a pogotovo za Božić kada se posebno uredi.

Bez prašine i dima, a ne zauzimaju ni puno prostora prednosti su to Aninih kamina. Mogu se prilagoditi svakom stambenom prostoru, a idealan su dekorativni prijedlog za poseban ugođaj u svačijem domu.