Joan Baez, Pearl Jam i Yes ulaze u Kuću slavnih rock glazbe

Američka folk pjevačica Joan Baez, grunge grupa Pearl Jam i pokojni rapper Tupac Shakur su među slavnim glazbenicima koje će ove godine biti primljene u Kuću slavnih rock glazbe. Na popisu onih koji u 2017. ulaze u panteon rocka su grupe ELO (Electric Light Orchestra), Journey i engleska progrock grupa Yes, izvijestila je organizacija sa sjedištem u Clevelandu.

Producent Nile Rodgers, poznat po suradnji s glazbenim umjetnicima poput Davida Bowieja i Diane Ross dobit će priznanje kao inovator u području zvuka.

U ovogodišnjem glasanju sudjelovalo je 900 glazbenih stručnjaka, glazbenika, povjesničara i zaposlenika u glazbenoj industriji, a svečanost primanja u Kuću slavnih održat će se 7. travnja u New Yorku.

Rock and Roll Hall of Fame je muzej posvećen uspomeni na najpoznatije i najutjecajnije rock glazbenike, bendove, producente i ostale povezane s ovim glazbenim žanrom koji su utjecali na razvoj rock glazbe i cjelokupne glazbene industrije.

Uvjet za nominiranje je da mora proći najmanje 25 godina od objave prvog albuma. U slučaju da neki glazbenik bude nominiran, ali ne i uvršten, može biti nominiran i u sljedećoj godini.