Božićni album Mirka Švende Žige

Međimurski pjevač Mirko Švenda Žiga, snimio je novi album pod imenom 'Tri kralja jahahu'. U snimanju božićnih pjesama sudjelovali su Toni Eterović na klavijaturama i Krunoslav Lajtman na saksofonu. Na albumu se našlo 12 tradicionalnih božićnih pjesama, a sniman je crkvi sv. Jakoba u Prelogu.

U snimanju je sudjelovalo troje ljudi (Žiga kao vokala, Toni na klavijaturama i Krunoslav na saksofonu), pa je naslov božićne pjesme 'Tri kralja jahahu' bio više nego prigodan i za naslov albuma. Riječ je dvanaest tradicionalnih crkvenih napjeva od Kyrie Eleison, Djetešce nam se rodilo, O Betleme grade slavni, Veselje ti navješćuje... Tu je i jedna kajkavska O kakša je to svetlost i jedna autorska, Tiha noć, sveta noć s kojom, kako kaže Žiga, svi završavaju nosače zvuka pa je tako i njega 'poneslo'. Po prvi puta je božićna pjesma napravljena s tri instrumenta. Jedan instrument je klavijatura, drugi saksofon, a treći moje grlo. Samo tri instrumenta daju toliko glazbe ugodne za slušanje,  rekao je Žiga i dodao kako uvijek polazi sa stanovišta kako je jednostavno najljepše.

Najavljujući svoj novi album Žiga je u studiju Dobrog jutra i otpjevao dvije božićne pjesme: naslovnu Tri kralja jahahu i Kyrie Eleison: