Obitelj Zagorec iz Grabovca treba pomoć

Dječak Sandro Zagorec iz Grabovca u Baranji sutrašnji će prvi rođendan dočekati izvan svoje kuće. Obitelji Zagorec prošloga je petka izgorjela kuća i obitelj treba pomoć. Otvoren je i račun za financijsku pomoć.

U požaru koji je izbio na kablu škrinje za zamrzavanje i proširio se na tepih, izgorjelo je potkrovlje kuće Vlade i Sanje Zagorec. Osim uništenog potkrovlja i ostatak kuće je neuvjetan za život jer nema struje i grijanja. Ono što nije uništila vatra uništila je voda kojom su vatrogasci gasili požar. To nisu uvjeti za život, osobito jednogodišnjeg djeteta, i obitelj je morala preseliti susjedima.

To je bilo u petak ujutro u 7 sati. Suprug je otišao na klanje u susjedno selo. Hranila sam dijete koje sutra puni 1 godinu, čula sam neko pucketanje a kada sam izišla iz spavaće sobe imala sam što vidjeti. Donji dio kuće bio pun crnoga dima, pucketanje je dolazilo odozgo, otvorila sam vrata i htjela sam otići gore da vidim što je. Međutim, ona toplina me je udarila u lice, i tako da sam se vratila i rekli su da je sreća što nisam otišla gore jer bi se nagutala dima. Uzela sam dijete u onoj panici, zgrabila sam ga izletjela sam u pidžami i uletjela sam u susjednu kuću kod njegovog brata i rekla da zove vatrogasce. Sandrova odjeća je kompletna izgorjela ali cijela Hrvatska se digla, ljudi stvarno šalju pakete, dolaze na adresu kod susjede gdje smo smješteni osobno donose stvari. Ja sad imam za Sandra i odjeću i obuću i igračke, priča Sanja Zagorec.

Njen suprug Vlado priča da je uzrok požara zamrzivač, zapalio se kabl koji se grijao pa je zahvatilo i tepih potom ormar i cijelo potkrovlje. Ja financije nemam da bih to sredio, kako ćemo i šta ćemo ne znam, kaže Vlado Zagorec.

Prvi rođendan, a zatim i božićne blagdane ova će obitelj provesti sa susjedima i prijateljima dobroga srca. U nadi da će Uskrs, uz pomoć dobrih ljudi, slaviti ponovno u svome domu.