Tamburaški orkestar HRT-a i ove godine u KB Sveti Duh

Tamburaški orkestar HRT-a već 7. put održava koncert u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Koncert za pacijente, osoblje, ali i sve koji se tamo nađu i susjede. Djelatnicima i pacijentima bolnice predstavit će popularne točke svojega repertoara i prigodne skladbe u predblagdanskom duhu.

Jedinstveni je to događaj, čak i u svijetu. Program koncerta se uvijek dogovori, a svake godine maestro Siniša Leopold pozove neku našu glazbenu zvijezdu da uveliča koncert. Ove su godine pozvane su čak dvije -  Renata Sabljak i Filip Novosel, koji je poznat po tome što je tamburu odveo do New Yorka, na prestižnu Jazz akademiju. Filip je i mentor Marku Martinoviću, mladom tamburašu koji ove godine predstavljao Hrvatsku na Euroviziji mladih glazbenika. Filip je i jedan iz dueta 'Bow vs. Plectrum' s kojim je i otvorio ovu koncertnu sezonu Tamburaškog orkestra HRT-a. Kada je čuo što orkestar priprema, a doznao je to od supruge koja radi u KB Sveti Duh, sam se 'prijavio' da budio dio svečanosti tamburice koja onima koji u blagdanske dane nisu sa svojim najmilijima olakšava boravak u bolnici. 

Ideja za ove koncerte potekla je iz neobaveznoga razgovora maestra Siniše Leopolda, dugogodišnjeg omiljenog dirigenta orkestra, s prijateljem dr. Žarkom Rašićem, šefom kirurgije u KB Svete Duh. Ideja se dopala svima i dvojca prijatelja lako su dogovorila da najpopularniji i najomiljeniji ansambl HRT-a svojim nastupom razveseli sve koji ovih dana borave u bolnici, ali i one koji samo navrate.

Tamburaši HRT-a se nakon današnjeg koncerta pripremaju za svoj sad već tradicionalni novogodišnji koncert 'Valceri, polke i druge špelancije' koji će održati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu 1. siječnja 2017. u 19 sati, za koji su ulaznice već odavno planule.