Kako se Alan Hržica priprema za Božić

Za najradosniji katolički blagdan priprema se i pjevač Alan Hržica. Nastupi s duhovnom glazbom posljednjih su ga dana odveli u gotovo sve krajeve Hrvatske gdje je svojom pjesmom uljepšao ovo adventsko vrijeme svim zaljubljenicima u duhovne note.

Božićno vrijeme u svima nama budi lijep osjećaj, osjećaj mira, spokoja i unutarnje sreće. Ovaj blagdan s radošću očekuje i pjevač Alan Hržica, koji osim molitvom, rođendan malog Isusa slavi i pjesmom. Nekako je prekrasno ovo adventsko vrijeme. Iščekivanje Isusova rođenja. I u tom duhu su ovi dani zatrpani za nas glazbenike duhovne glazbe. Svaki smo dan negdje. U nekom drugom gradu.
Isusovo rođenje iščekuje u duhu zajedništva sa svojom obitelji koja mu je oduvijek bila veliki oslonac. Kiti se bor. Doma smo svi okupljeni, čekamo polnoćku. Što sam stariji više se približavam dječjoj polnoćki. Božić uvijek provedem u svojoj obitelji, kod kuće. To je trenutak samo za obitelj.

Vjera je postala moj život. Ja to živim. Ono što pjevam i pričam. Ja sam sretan čovjek. Dobio sam novi život. Moj se život potpuno promijenio…  Nije sve išlo preko noći. Postupak spoznaje i vjere u Boga trajao je. Sve što radim u danu nastojim prikazati dragom Bogu. Nastojim biti dobar prema ljudima. Biti odgovaran za svaki svoj postupak. Vježbam se u tome. Smatram da svi mi imamo puno raditi na sebi.  Nekada je Alan pjevao pop glazbu. Lijepa je to glazba. Ali ovo je nešto uzvišeno, što liječi ljudsku dušu. Poslije koncerta duhovne glazbe čovjek bude duboko ganut i jednostavno ga potiče na promjenu. Tako da je za mene duhovna glazba više od same glazbe. Ona je životni put, novi životni smjer.

Alana je dobitnik ovogodišnjeg Porina za najbolji album duhovne glazbe, a na proljeće izdaje nove pjesme, što ga jako raduje. 2016. za Alana je bila posebna. Najviše će je pamtiti po vjenčanju, a u novoj 2017. godini priželjkuje još lijepih trenutaka.