U Centru Vinko Bek stjecao svoja prva znanja

Pijanist  Perica Mihaljević rođen je kao potpuno zdravo dijete 1982. godine u Livnu. U šestoj godini života oboljeva od meningitisa što za posljedicu ostavlja trajnu sljepoću. Osnovnoškolsku naobrazbu stječe u Centru za odgoj i obrazovanje slijepe i slabovidne djece Vinko Bek u Zagrebu.

U Vinku Beku sam doista dobio jedne dobre temelje, jednu dobru odskočnu dasku da kao slijepa osoba idem kroz život,  naglašava Perica. Od malena iskazuje naklonost prema glazbi te pohađa redovni program osnovne i srednje glazbene škole Blagoje Bersa nakon koje je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na Odsjeku za klavir u klasi profesora Ljubomira Gašparovića. Nakon diplome zapošljava se u Centru Vinko Bek gdje stjecao svoja prva znanja, a ondje je radio pune tri godine sve dok mu ljubav nije promijenila životni put. Ljubav me dovela u Viroviticu gdje sam sad sretno oženjen i otac troje djece i radim u okviru svoje struke u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky.

Perica je iskreno zahvalan svim djelatnicima Centra Vinko Bek koji su ugradili u mene sve ono što danas jesamoženjen čovjek s troje djece, pijanist i profesor klavira. Sretan čovjek koji je svoj nedostatak pretvorio u prednost.