U siječnju u Spaladium areni međunarodni turnir računalne igrice "Dota Pit"

Međunarodni turnir profionalnih računalnih igrača Dota Pit igrice održat će se od 20. do 22. siječnja u Spaladium areni. Natjecat će se 55 natjecatelja iz svih krajeva svijeta, najavio je organizator turnira Ivan Marušić.

Očekujemo kako će putem interneta ovaj turnir profesionalaca e-sporta pratiti oko 200 milijuna gledatelja, rekao je Marušić.

Ovo je, nakon ožujka 2016., drugi put da se u Spaldium areni organizira taj međunarondi turnir. On, po Marušićevim riječima, pridonosi da se Split prepozna kao odredište u koje profesionalci sve češće dolaze na treninge u e-sportovima.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella rekao je da međunarodni turnir računalnih igrica u Splitu ima povijesno pozitivne posljedice za turizam i gaming industriju u toj županiji. Sve više internetskih nomada dolazi u Splitsko-dalmatinsku županiju i obavlja posao na laptopu uživajući u blagodatima naše županije. To je trend kojem pridonosi i ovaj turnir, rekao je Stella te dodao kako je Kina, za razliku od prvog turnira računalnih igrica u Splitu na kojem nije imala svojeg predstavnika, potvrdila da će njezin predstavnik sudjelovati na drugom turniru u siječnju 2017. Kina je vodeća u svijetu u gaming industriji te sudjelovanje njezina predstavnika na turniru u Splitu govori kako su Kinezi prepoznali njegovu važnost, istaknuo je Stella.

Direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić rekla je kako se turnirom računalnih igrica Split i Splitsko-dalmatinska županija promoviraju i izvan turističke sezone.