Narodni pjesnik Stjepan Vitez

Blagdanu sv. Stjepana veseli se narodni pjesnik Stjepan Vitez, koji će svoje mnogobrojne čestitare počastiti svojim pjesmama, vinom i vedrim pristupom životu.

Stjepan Vitez, narodni pjesnik, glumac, pjevač, vatrogasac, humorist, čuvar tradicije ili, kako vole reći njegovi Goričani, pajdaš sa srcem, duhom i vizijom. Zato nije ni čudno što je tijekom svih ovih godina, pa tako i ove, prikupio mnogo nagrada, priznanja i medalja. Veseljak, veliki pozitivac, koji cijeli život radi na dobrobiti zajednice u kojoj živi, za svaku prigodu ima pjesmu, šalu ili kakvu životnu mudrost. Najdraže mu je kada se druži s djecom u vrtićima ili školama.

Pjesme je počeo pisati još u osnovnoj školi, uglavnom ljubavne. A onda se, kaže, odmetnuo s tamburašima. I danas, na Štefov imendan, u njegovu domu, okupit će se tamburaši. 'Ja ne volim vino! Vino voli mene!', kaže uvijek dobro raspoloženi Štef ponosno pokazujući vino napravljeno baš njemu u čast. Bit će to prigoda za mnoge njegove pjesme, posebno one humoristične, koje svi vole.

Ako želiš držat dijetu ti se samo vozi v ZETu,
tu se stišće, tu se gura,
to je prava fiskultura,
ti ne moraš vježbat jogu
kad ti stanu na nogu,
munjaju te laktom v rebra,
više kaj ti treba


No Štef se više razumije u zračni promet, mirovinu je dočekao radeći u obližnjoj zračnoj luci. Ondje je svojim prigodnim pjesmama dočekivao naše sportaše, generale, papu… Danas sve ljude dobre volje koji dolaze u njegov zavičaj časti upravo pjesmama punim ljubavi i ponosa prema rodnom kraju… I prema 'kaj'…