Škola kuhanja: Žuta krema

Na pragu nove 2017. godine Škola kuhanja vjernim gledateljima u goste dovodi kuhare amatere, koji nikako nisu amateri pred kamerama. Nakon poduzetnika, profesora, inženjera... svoje kuharsko umijeće predstavlja i jedan poznati glumac, Bojan Navojec.

Bojan, također završeni polaznik škole kuhanja Gastronomada, suočio se s izazovom izrade osnovne slastičarske kreme, poznate pod nazivom žuta krema, no, uz mnoštvo humora, pružio je mnoštvo informacija i nekoliko korisnih savjeta za uspješan rezultat.

ŽUTA KREMA

SASTOJCI:
Mlijeko - 1 lit
Brašno oštro - 100 g
Šećer - 200 g
Jaja - 4 kom
Vanilin štapić - 1 kom 

POSTUPAK PRIPREME:
U dubljoj posudi zagrijati 2/3 količine mlijeka te dodati šećer. Očistiti vanilin štapić i izvaditi unutrašnjost nožem, te dodati u mlijeko. Ostatak mlijeka pomiješati sa žutanjcima i brašnom te dobro umutiti. Kad mlijeko zakipi, dodati smjesu od mlijeka, žutanjaka i brašna, te kuhati uz neprekidno miješanje, dok krema ne postane ljepljiva. Premjestiti  u  drugu  posudu,  prekriti folijom, foliju  utisnuti  i  staviti  na  hlađenje  u  hladnjak,  dok  ne  postane želatinasta. 


ŠKOLA KUHANJA je kratki kulinarski serijal u kojem jela objašnjavaju i pripremaju kuhari amateri, ljudi raznih zanimanja, starosti, podjednako žene i muškarci. Možete ju gledati svaki radni dan na HRT1 u 20 sati.

Kulinarski serijal možete pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.