'Zimska 'limpijada' u Osijeku

'Zemlja bez granica', manifestacija koja se već 12 godina održava u Osijeku počinje danas i ove godine djecu i mlade očekuju brojne radionice, a po prvi puta moći će se i natjecati u raznim 'limpijskim disciplinama, jer je ovogodišnja tema 'Zimska 'limpijada'.

'Zemlja bez granica' međunarodni je kulturni i pedagoški projekt koji je Udruga Breza pokrenula još 2004. godine, a sve s ciljem promicanja kreativnosti i stvaralaštva djece i mladih. U svijetu kreativnosti i mašte djecu i mlade inozemni i domaći umjetnici na radionicama uče raznim umjetničkim vještinama, dok u završnom događaju u scenski objedinjenoj priči i bogatom kulturnom programu predstavljaju sve što su učili i stvorili tijekom radionica na javnim gradskim prostorima u svijetu dječje mašte.

Od danas, pa do četvrtka, traje ovogodišnja manifestacija pod nazivom 'Zimska 'limpijada'. Djeca će moći sudjelovati u brojnim radionicama pa će tako moći postati zimski redari, otvoriti odjel za pohranu ideja i snova te štednju vremena, izrađivati slikovnice i izmišljati priče, biti članovi 'limpijskog orkestra ili se pak priključiti Zavodu za istraživanje igračaka, a po prvi puta ove godine moći će se i natjecati u raznim 'limpijskim disciplinama.

Je li sve spremno za 'Zimsku 'limpijadu' koja počinje u 17 sati, provjerila je osječka ekipa HRT-a: