Boa u Tvornici slavi 35 godina od objave prvih albuma

Početak proljeća 2017. obilježit će veliki koncert Boe, kultnog art rock benda koji će u Tvornici kulture 25. ožujka proslaviti tri i pol desetljeća od objave prva dva albuma - istoimenog prvijenca te nasljednika Ritam strasti.

Ta su dva studijska izdanja iznjedrila vrhunske, u vrijeme objave provokativne pjesme kao što su Milion, Sela gore, Živjeti od mraka, ali i plesne hitove poput Jer ljubav jeLjudožder, priopćio je Menart.

Boa, nastala na temeljima koje su postavili velikani kao što su Genesis, David Bowie, Roxy Music i ostali, s koncertnim aktivnostima započela je davne 1979. godine, a 1981. u ograničenoj nakladi objavljuje svoj prvi, istoimeni album.

Stoga većina fanova, a i sami članovi benda predvođeni Mladenom Puljizom i Slavkom Remenarićem, kao godinu svog diskografskog početka smatra 1982., kad je objavljen i Ritam strasti, pravi dragulj hrvatske glazbene baštine. Iste godine Boa je na temelju glasovanja objavljenog u tadašnjem časopisu Džuboks dobila titulu najperspektivnijeg benda.

Uz naglasak na svoja prva dva albuma, Boa će 25. ožujka sa svojom publikom oživjeti i ostale slavne trenutke svoje bogate karijere među kojima su hitovi poput Svi tvoji poljupci i Tako lijepa, pjesme koje su obilježile cijelu generaciju ljubitelja glazbe.