Škola kuhanja: Princes krafne i ekleri

Nakon što je uspješno napravio slastičarsku kremu, kuhar amater i poznati glumac Bojan Navojec, iskoristio ju je i za svoj omiljeni desert.

Nakon tajni izrade još jedne vrste tijesta, onog kuhanog, Bojan je pokazao kako ga se sve može oblikovati, o čemu voditi računa prilikom pečenja, te na kraju, na koje se sve načine ispečeni oblici mogu puniti neodoljivom žutom kremom.

PRINCES KRAFNE I EKLERI

SASTOJCI:

Brašno glatko - 150 g
Voda - 250 ml
Maslac - 150 g
Jaja - 6 kom 

POSTUPAK PRIPREME:
U posudi zakuhati vodu zajedno s maslacem, dodati brašno i vrlo energično miješati u posudi, sve dok ne smjesa ne počne hvatati za dno posude. Smjesu prebaciti u posudu za miksanje i pustiti da se prohladi desetak minuta. Početi s miješanjem i dodavati u smjesu jedno po jedno jaje, da se napravi ravnomjerna krema. Na pleh za pečenje staviti papir za pečenje te uz pomoć dresir vrećice istiskivati smjesu u oblik puža za princes krafne i profiterole, ili duguljastih štapića za eklere. Peći na 185 stupnjeva Celzijusa dvadesetak minuta. Pećnicu nikako ne otvarati do zadnjih nekoliko minuta pečenja.


ŠKOLA KUHANJA je kratki kulinarski serijal u kojem jela objašnjavaju i pripremaju kuhari amateri, ljudi raznih zanimanja, starosti, podjednako žene i muškarci. Možete ju gledati svaki radni dan na HRT1 u 20 sati.

Kulinarski serijal možete pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.