Humanitarni novogodišnji bal u Petrinji

Sutra će se u Sportskom rekreacijskom centru Pigik u Petrinji članovi Sportskog plesnog kluba Petrinia iz Petrinje održati Humanitarni novogodišnji bal za 'Sobu čuda'. Sredstva prikupljena od ulaznica i dobrovoljnih priloga bit će uplaćena na poseban račun otvoren samo za tu svrhu.

Soba čuda je soba za senzornu integraciju djece s autizmom, članove Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Otvorena je početkom ovog mjeseca, ali nedostaje još opreme te im je neophodan još jedan senzorni terapeut čije školovanje moraju sami platiti. 

Plesni klub Petrinia iz Petrinje je sa željom da pomognu organizirala bal na kojem će nastupiti  ponajbolji sportski plesači Hrvatske. Klub Petrinia može se pohvaliti činjenicom da ima najbolje plesače u Hrvatskoj. U njemu plešu višestruki državni prvaci i viceprvaci, osvajači brojnih međunarodnih turnira, hrvatski reprezentativci. Uz plesače gosti večeri bit će Hrvatsko pjevačko društvo 'Slavulj', solistica Marija Alapić i pijanist Karlo Ivančić, te gost iz plesnog svijeta Ištvan Varga.

U emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' bal su predstavili Natalija Antić Bjelac, predsjednica Plesnog kluba Petrinia i Iva Marki, trenerica Plesnog kluba Petrinia kao i dva sportska plesna para koja su pokazala i svoje plesačko umijeće.

Hrvatski reprezentativci Jakov Bjelac i Magdalena Vidas, imaju samo 12 i 13 godina, što znači da se natječu u starosnoj kategoriji 'mlađa mladež' i najvišoj kvalitativnoj kategoriji za tu dob - B kategoriji, otplesali su engleski valcer. Dok su stariji kolege Juraj Bjelac i Renata Faizerakhmanova (17), hrvatsko-ruski plesni par, otplesali slow fox. Renata je u Petrinju došla iz daleke Ufe u Rusiji (oko 3700 km) kako bi plesala s Jurjem. Svoja zajednička natjecanja započeli su izvrsnim nastupima osvajajući brojne medalje. Od naslova viceprvaka Hrvatske do izuzetnih rezultata na svjetskom nivou po brojnim eminentnim međunarodnim turnirima diljem svijeta.