Zimske turističke čari slavonske metropole i okolice

Čini se da dolaze bolja vremena za naš kontinentalni turizam. Baranja postaje sve popularnije kontinentalno turističko odredište, a u Osijeku je zabilježeno devet posto više noćenja nego lani.

Kopački rit zanimljiv je i zimi, seoska gospodarstva nude odlična domaća jela, a tijekom prosinca Osječani i njihovi gosti mogu uživati u adventskim događajima u Tvrđi. Osječki je advent prozvan i najromantičnijim u Hrvatskoj. Osječka povijesna jezgra ovom adventskom pričom pokazuje samo dio svojeg turističkog potencijala koji može trajati cijele godine.

Osijek i Baranju, na poziv Hrvatske turističke zajednice, u pet su dana obišli američki putopisni blogeri koji su oduševljeni viđenim. Veliku je promidžbu donijela božićna čestitka britanskog prinčevskog para s fotografijom snimljenom u Osijeku. 

Podrška kvalitetnim programima, turističko brendiranje Osijeka kao grada po mjeri čovjeka u kojemu se može puno toga vidjeti i doživjeti, samo su neki od koraka u jačanju turističkog potencijala. Cijela bi Slavonija i Baranja, zahvaljujući lijepoj prirodi i bogatoj kulturi, mogle uz pametnu potporu postati pravi turistički raj.