Violinistica Katarina Kutnar, dobitnica nagrade 'Ivo Vuljević'

Hrvatska glazbena mladež (HGM) kroz svoje dugogodišnje djelovanje pomaže, promovira i potiče napredak mladih glazbenika. Otkrivajući nadarenost kod mladih, pruža im potporu u nastupanju, usavršavanju i pronalaženju njihovog puta do velike pozornice. Osim organiziranja koncertnih nastupa, Hrvatska glazbena mladež od 1988. godine dodjeljuje i godišnju nagradu 'Ivo Vuljević' za najuspješnije ostvarenje mladih glazbenika u tekućoj godini na samom kraju godine, tradicionalno 29. prosinca.

Ovom svečanosti započinje Dan dvorane Vatroslava Lisinskog. Nagrada Ivo Vuljević sastoji se od diplome, novčanog iznosa i koncerta u okviru godišnjeg programa Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Nagrada je nazvana po počasnom predsjedniku Hrvatske glazbene mladeži i dugogodišnjem direktoru Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Ivi Vuljeviću (1919.-1986.). Prvi dobitnik Nagrade bio je danas svjetski poznati hornist Radovan Vlatković. Od tada, dodijeljena je nizu mladih glazbenika solista i komornih ansambala od kojih su mnogi postigli značajne uspjehe u zemlji i inozemstvu.

Osim dodjele Nagrade 'Ivo Vuljević' u Maloj dvorani Lisinski danas u podne i koncerta Mije Dimšić također u Maloj dvorani u 20.30, Dan dvorane Lisinski obilježava se koncertom u Velikoj dvorani u 19.30 pod nazivom 'Talijanska noć u Lisinskom' na kojem pod ravnanjem dirigenta Ive Lipanovića nastupaju Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije te solisti Francesca Dego, violina i Walter Fraccaro, tenor.

Pozivom na ples u 21 sat u predvorju dvorane, uz svirku sastava Boom pacha boom završava ovogodišnji Dan dvorane.

O nagradi 'Ivo Vuljević' razgovarala je ekipa Dobrog jutra s Dubravkom Dujmović Kušen, glavnom tajnicom HGM-a i ovogodišnjom dobitnicom, mladom violinisticom Katarinom Kutnar, koja je i pokazala svoje sviračko umijeće: