43. obljetnica Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

Poslije Španjolske i Francuske noći, danas u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog slijedi 'Talijanska noć u Lisinskom'. Koncert za Dan dvorane i glazbeni doživljaj za kraj 2016. godine.

Svečanim koncertom obilježava se Dan Dvorane Lisinski, tradicija koja je započela još 1973. godine. Ovogodišnji koncert naslovljen O sole mio ili Talijanska noć u Lisinskom bit će posvećen talijanskim skladateljima, u interpretaciji istaknutih talijanskih umjetnika: violinistice Francesce Dego i tenora Waltera Fraccara.

Uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, čut ćemo vrsne interpretacije Waltera Fraccara, koji redovito gostuje na najuglednijim svjetskim pozornicama, poput milanske Scale, Bečke državne opere i njujorškog Metropolitana. Uz njegov opsežni repertoar temeljen na Verdijevim i Puccinijevim najuspjelijim djelima, imat ćete prilike čuti i neke od najpopularnijih talijanskih canzona.

Virtuozni dio veličanstvene Talijanske noći bit će izvedbe mlade violinistice Francesce Dego. Ona je pobjedom na prestižnom Paganinijevu natjecanju u Genovi 2008. postala prvom Talijankom kojoj je to uspjelo nakon gotovo 50 godina! Svoje sviračko umijeće mlada će umjetnica iskazati u Violinskom koncertu u D-duru, br. 1, op. 6 Niccolòa Paganinija, skladanom pod utjecajem talijanskog belkanta.
 
Nakon koncerta u predvorju Velike dvorane, od 21 sat, organiziran je ples na kojem će sve posjetitelje Dvorane zabavljati Boom Pacha Boom, sedmeročlani 'old school' bend iz Zagreba kojeg čine četiri muška člana zadužena za instrumentalnu pratnju, te tri šarena ženska vokala s harmonijskim višeglasnim pjevanjem. Grupu od samog njenog početka prati glas vesele i zabavne atrakcije koja razgaljuje dušu i potiče na ples.