'Mygen' na velikom platnu

Dječja dramska scena 'Virko' bacila se u filmsku i tv produkciju. Kazališni hit o problemima mladih 'Mygen' adaptirali su za veliko platno, snimivši 60-minutni film. A prije toga producirali su i istoimeni dokumentarno-igrani serijal u 12 epizoda.  

'Mygen' ili 'Moja generacija' prvi je dugometražni film proizveden isključivo šibenskim snagama. No, produkcija filma je skupa. Novac je zato zatražen i dobiven od Agencije za elektroničke medije. Odobrena su sredstva za 12 epizoda koje su emitirane na lokalnoj televiziji, otkriva autor filma Željko Petreš, a onda smo s ostatkom materijala snimili cjelovečernji film.  Njegova glumačka ekipa ima bogato iskustvo. Uigrana su družina koja zajedno nastupa već 12 godina.

Priča o odrastanju 12 srednjoškolaca donosi i isto toliko različitih priča. Film se bavi i 'škakljivim' temama - o seksualnosti mladih. Većini glumaca filma 'Mygen' - to je bio oproštajni projekt pred odlazak na fakultet. A da trebaju nastaviti i s glumom potvrdila je i publika, za premijeru filma tražila se karta više.