Humanitarni festival klapa u Omišu

Festival dalmatinskih klapa Omiš, koji ove godine slavi 50 godina postojanja, u želji da obogati adventske sadržaje u svom gradu, organizirao je humanitarni koncert 'Božić u klapskom ruhu'.

Omiški klapski Božić oplemenili su Neno Belan, Marko Pecotić Peco, Marko Škugor, sopranistica Gabrijela Deglin i mezzosopranistica Stefany Findrik, klape Adriaticum, Contra, Filip Dević, Iskon, More, Mriža, Narenta, Neverin, Pasika, Rišpet, Sinj, dječje klape Bepo. Sva prikupljena sredstva od ulaznica donirat će se Udruzi roditelja djece i odraslih s posebnim potrebama 'Prijatelj'.

Organizatori koncerta s ponosom mogu reći – uspjeli smo. Dvorana je bila puna, i gledatelja i dobre glazbe... Pokazalo se da za dobro djelo uvijek ima vremena i volje. Došli su u Omiš Splićani, Sinjani, Šibenčani i kako se  kaže, podigli publiku na noge što i nije nimalo lako jer omiška publika jako dobro zna što je glazba i klapska pjesma i kako mora zvučati.

Udruga prijatelji prije dva mjeseca pokrenula je glazbenu terapijsku radionicu kao dio programa socijalizacije osoba s poteškoćama u razvoju. Veliku pomoć ima u profesorima omiške glazbene škole. Prikupljeni novac bit će upotrijebljen za  opremanje radionice. Koliko god se prikupi, kažu u udruzi, dobro će doći jer će djeci omogućiti kvalitetniji život i lakšu socijalizaciju.

Uz pomoć sredstava iz europskog socijalnog fonda udruga je nekolicini članova osigurala osobne asistente, traže se i pomoćnici u nastavi. Udruga Prijatelji, najavljuje i nove akcije jer - dobro je činiti dobro, kad god se može i ne samo za blagdane.