'Silvestrovo kao na filmu' u kinu Tuškanac

Kino Tuškanac ponovno organizira svoj tradicionalni doček Nove godine uz filmove i smijeh - ovaj put najavljuje vremenski i stilski različite, ali neodoljive komedije 'Ninočka' i 'Sveta ljubav' te dobru zabavu uz nasmijanu Garbo i s čašom izvrsnog francuskog vina.

Dolazak u kino predviđen je od 20 sati, a program počinje sat vremena kasnije projekcijom američkog klasika 'Ninočka' Ernsta Lubitscha, čija je svjetska premijera bila je 1939. Zbog antikomunističkoga sadržaja u doba 'hladnoga rata' film je bio zabranjen u Istočnoj Evropi, u bivšoj Jugoslaviji premijerno je prikazan tek početkom osamdesetih.

Poznata filmska priča kreće kada trojica Rusa u Parizu prodaju nakit otet od ruskih plemenitaša tijekom revolucije 1917. Velika vojvotkinja Svana od Rusije, šalje grofa Leona da joj vrati nakit prije nego što se proda, no on samo podmićuje trojicu koji ostaju u Parizu. Sovjetski Savez potom šalje Ninu Jakušovu da pokuša vratiti ljude i nakit u Rusiju, no ona se zaljubljuje u Pariz i zapadnjački način života. Za ulogu Nine/Ninočke slavna Greta Garbo je bila nominirana za Oscara za najbolju glumicu.

Između filmova iz kina Tuškanac najavljuju 'mnogo glazbe, fine hrane, raznolika pića i vesela druženja' te 'nakon ponoćnoga pjenušca, eksplozije poljubaca i dobrih želja nastavak zabave uz još jedan razuzdan, luckast i smiješan film'.

U novoj godini, pola sata iza ponoći počinje projekcija francuske komedije 'Sveta ljubav' Benoita Delepinea i Gustavea Kerverna, premijerno prikazane na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu. Radnja filma smještena je na poljoprivrednom sajmu u Parizu, koji je za seljaka Bruna vrhunac godine jer uživa u okusima vina iz više francuskih vinskih regija šetajući od jednog do drugog štanda, dok njegov otac samo želi osvojiti nagradu s bikom po imenu Nabukodonosor. Bruno ne želi biti farmer i želja mu je napustiti obiteljski posao, pa ga otac, ne bi li ga nekako motivirao odvodi na obilazak vinograda, gdje ih vozi mladi taksist. Tijekom obilaska, njih trojica ne uživaju samo u izvrsnim vinima poput Saint amoura, već i u pravoj ljubavi. U filmu glume Gerard Depardieu, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste, Celine Sallette i drugi.