Van Buuren o glazbi, migrantima, Georgeu Michelu i životu


Tisuće Zagrepčana i turista u Novu su godinu ušli na Croatia Winter Music Festivalu u Areni Zagreb. Do 6. siječnja nastupit će niz poznatih svjetskih DJ-eva, a s najpoznatijim Nizozemcem Arminom van Buurenom uoči nastupa razgovarala je naša novinarka Maja Tanasovski.

Već 20 godina svjetski poznati DJ nastupa na dočecima Nove godine, a sada je prvi put spektakularno uveo Zagrepčane u Novu. Ali nije mu to prvi dolazak u Zagreb, jer njegova je supruga u mladosti kampirala na Jadranu pa su i zajedno uživalu na našoj obali.

Glazbom se bavi od 14. godine, a tada je to još bila nova glazba, u malim klubovima, a danas je to masovna zabava i posao. Smatra da je mnogo poznatih nizozemskih DJ-a zato što je u njihovoj zemlji ta subkultura popularna još od 1990-ih.

Svoj je zvuk pronašao na samim počecima karijere, a oduvijek svira iz srca. Uživa u putovanjima i susretima s raznim kulturama, što mu omogućuje da bolje razumije svijet.

Progovorio je i o problemu migranata u Europi, kao i preranom odlasku velike pop zvijezde Georgea Michaela. U veljači planira veliku obljetnicu A State of Trancea, u svibnju proslavu 20 godina svojega rada u Amsterdamu, a radi i na mnogo nove glazbe.