Vintage atelje Ines Zrnc Gregorina

Dizajnerica Ines Zrnc Gregorina izdvojila se od ostalih dizajnera po tome što od starih predmeta stvara unikate. Mnoge stare, odbačene predmete tako je pretvorila u one nosive ili ukrasne, a sve ih čuva u svome ateljeu.

Ines Zrnc Gregorina  je dizajnerica iz Zagreba, 33 su joj godine, i mnogi bi rekli, ima ono o čemu mnoge djevojke maštaju. Cijeli kat kuće namijenjen samo za odjeću. Taj prostor sam naslijedila od tate. U početku je to bilo samo 'buksanje' stvari, kad nisam znala gdje bih sa stvarima. I onda jedan dan, zapravo nakon što sam bila na operaciji koljena i nisam imala pametnijeg posla za raditi, došla sam tu gore i apsolutno sam eksplodirala po prostoru. Krenula sam crtati svašta, slagati tu robu... , prisjeća se Ines.

Sada je to njezin atelje. Mjesto na kojem već dvije godine stvara unikatne predmete. Ljubav prema dizajnu rodila se još odmalena zato što se mama bavila isto tako nekim sličnim poslom. Radila je u Modafestu i uvijek je nešto krojila. Ja bih se uvijek oko nje zvrndala okolo, krojila džepove, bila budna do ujutro...  I baka je bila u tome pa sam i kroz njih to zavoljela. Uvijek sam se divila bakinim stvarima koje su šarene, svakakve i onda bih ih prekrajala.  Upravo je fascinacija bakinim haljinama odredila njezin dizajnerski stil: preuređeni vintage.

Na svojim putovanjima Ines obavezno obiđe sve moguće 'buvljake' i uvijek nešto donese, od telefona, kofera, školjaka pa sve do semafora koje je donijela iz Beča. Od njih je kasnije izradi stolić. Preuredila je i poni bicikl, kofere, telefone... Nedavno je imala i izložbu s temom kako od smeća napraviti nešto korisno, kako uspješno reciklirati stare stvari.

Reciklirati stari traper omiljena joj je aktivnost, pa je od starih traper hlača napravi haljinu. I naizgled ne nosive cipele, pod Inesinim rukama postaju pravi mali dragulj - cipele optočene kamenčićima uz koje je išla i haljina ukrašena nešto većim kamenjem. Mnogi su i izvan Hrvatske prepoznali njezin dizajn. Od legendarne Amy Winehouse do mnogih drugih poznatih, što stranih, što domaćih glazbenika i glumaca.

A sada joj je želja da u ovaj njezin atelje uskoro dolaze i svi koji će uz isprobavanje ili razgledanje njezinih kreacija, usput htjeti i nešto dobro pojesti. Restorančić bi, kako kaže, bio pravo rješenje za to. Dok se to ne ostvari, i dalje će skupljati stare stvari te ih preuređivati u jedinstvene unikate. I tako ostati dosljedna svom prepoznatljivom dizajnu.