Škola kuhanja: Pire krumpir

Omiljen prilog raznim umacima i jušnim jelima, pire krumpir, svatko radi na svoj način, a Domagoj Jakopović Ribafish, otkrio je kako to pravilno napraviti, da okus uvijek bude poseban i neodoljiv.

Ribafish je objasnio kakav je krumpir najbolji za ovu svrhu, kako ga obraditi, što od kuhinjskih uređaja i pomagala koristiti, a što svakako izbjegavati tijekom pripreme, te kako do kremaste teksture bez ijedne grudice.

PIRE KRUMPIR

SASTOJCI:
Krumpir bijeli stari - 1 kg
Maslac - 100 g
Mlijeko - 2 dcl
Sol

POSTUPAK PRIPREME:
Krumpir oguliti, narezati na kocke jednake veličine, te kuhati u posoljenoj vodi dok ne omekša. Zagrijati mlijeko i ostaviti sa strane. Krumpir procjediti i staviti u dublju posudu te miksati mikserom ili drobilicom za krumpir, sve do glatke smjese. Dodati toplo mlijeko i umiješati pjenjačom. Na kraju umiješati i hladan maslac. Dosoliti po potrebi. 


ŠKOLA KUHANJA je kratki kulinarski serijal u kojem jela objašnjavaju i pripremaju kuhari amateri, ljudi raznih zanimanja, starosti, podjednako žene i muškarci. Možete ju gledati svaki radni dan na HRT1 u 20 sati.

Kulinarski serijal možete pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.