Škola kuhanja: Bečka panada

Nakon sjajne gluhe kuharice amaterke Marije Andrinić, u suradnji s Centrom za kreativno osposobljavanje osoba s invaliditetom i kuharom Vedranom Habelom, u Školi kuhanja gostovala je i slijepa kuharica Gordana Glibo.

Da odlično kuha i uživa u pripremi hrane, pokazala je kroz vještu pripremu bečke panade i tehniku pohanja na maloj količini ulja. Vedrinom i pozitivnom energijom dokazala je da za dobro snalaženje u kuhinji ne treba puno, dovoljna je ljubav i strast prema hrani i kuhanju.

BEČKA PANADA

SASTOJCI:
Brašno oštro - 200 g
Krušne mrvice - 200 g
Jaja - 3 kom
Pileća prsa - 700 g
Maslo (ghee) - 70 g 

POSTUPAK PRIPREME:
Pileća prsa obraditi u tanke filee. Filei se mogu stanjiti i na praktičan način pomoću teže zdjele, na način da se prvo prekriju plastičnom folijom, a potom se zdjelom pritišću preko filea na podlogu. Na kraju posoliti. U posude rasporediti brašno, krušne mrvice i prethodno umućena jaja. Filee panirati redom brašno-jaja-mrvice-jaja-mrvice i to na način da se protresaju kroz sadržaj posude, a nikako ne pritišću. Na tavici ugrijati malo masla na srednjoj temperaturi, a potom na maslo staviti panirani file. Dodatno još kistom za pečenje premazati s malom  količinom  masla,  te  poklopiti.  Nakon  četiri  do  pet  minuta  otklopiti tavu i okrenuti file, te ponovo poklopiti na još 4 minute. 


ŠKOLA KUHANJA je kratki kulinarski serijal u kojem jela objašnjavaju i pripremaju kuhari amateri, ljudi raznih zanimanja, starosti, podjednako žene i muškarci. Možete ju gledati svaki radni dan na HRT1 u 20 sati.

Kulinarski serijal možete pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.